Kristen Stewart Bella Swan
 
Isabella Mary Swan
 
1987. Szeptember 13-án született. 2006. Szeptember 10-én halt meg és egyben lett vámpír. Anyjával és nevelőapjával az Arizonai Phoenixben élt. Később átköltözött apjához Forksba. Barna szeme és haja van. Kb.162 cm magas. Megértő, komoly, gondoskodó, és egyben rendkívül makacs lány akinek többek között van humorérzéke is. Furcsa a gondolkodásmódja mivel az agya más rádióhullámon rezeg. Ezzel keltette fel Edward érdeklődését is. Nem tud hazudni és rosszul színészkedik.
 
Vámpírként neki is vannak különleges képességei. Bella képes más vámpírok képességeit elhárítani magától. És az agya körül lévő pajzzsal több embert (vámpírt, farkast, félvért) megvédeni. Továbbá az ember szagtól rosszul lesz. Nagy az önuralma, amit az bizonyít, hogy az első vadászata során el tud, menekülni amint megérzi az ember szagát.
 
Családja:
 
Apja: Charlie Swan
 
Anyja: Renee Dwyer
 
Mostoha apja: Phil Dwyer
 
Férje: Edward Cullen
 
Gyereke: Renesmee Carlie Cullen (Nessie)
 
A barátai Bellának hívják. Apja Bellsnek és Bellnek is becézi.
 
Egy piros színű 1953-as Chevy Furgona van.
 
Élettörténete:
 
Bella Forksban született. Hat hónapos korában édesanyja és édesapja elváltak, anyja magával vitte Kaliforniába, majd később Phoenixbe ahol végül is felnevelkedett. Nem volt népszerű, úgy érezte nem tartozik sehová. Többnyire ügyetlen, kétbalkezes, ezért kerüli az egyensúlyozást igénylő sportokat és a táncot. Miután édesanyja újra férjhez ment, lelkiismeretfurdalása támadt amiatt, hogy anyja ő miatta nem tud hivatásos sportoló férjével utazni az országos "turnékon". Így elhatározta, hogy Forksba költözik, és édesapjával fog élni. Itt figyel fel az egyik különös diákra, Edward Cullenre. Később a fiú többször is megmenti az életét, megmutatván így a szuperképességeit. Bella egyik régi ismerősétől, az indián Jacob Blacktől hall egy ősi legendát, ami szerint a Cullen család vámpír. Ez bebizonyosodik, mikor Edwardtól is megtudja ugyanezt. De Edward azt is elmondja neki, hogy miért csak állatokon élnek. Edward állandóan figyelmezteti Bellát, hogy veszélyben az élete, ha állandóan vele van. De őt nem érdekli Edward aggódása, ez vezet oda, hogy egy Cullenékkel töltött délután sor, három újonnan felbukkant vámpír közül a legkegyetlenebb, végezni akar vele. Edward és a többi Cullen együtt sikeresen megvédi Bellát, és végez Jamessel.
 
Az Újhold Bella 18. születésnapjával kezdődik. Ki is borul Bella, mivel így is 1 évvel öregebb lesz, a látszólag 17 éves Edwardnál. Az Alice által szervezett bulin véletlenül megvágja magát, és Jasper ekkor megtámadja, természetesen időben leállítják. Ez emlékezteti rá Edwardot, hogy mekkora veszélynek teszi ki a lányt, amíg ők együtt vannak. Így hirtelen döntésétől vezérelve elhiteti Bellával, hogy már nem szereti, és tovább költözik Cullenékkel, hátrahagyva a szenvedő Bellát. Hogy megnyugtassa aggódó apját, Bella elmegy Jessicával moziba. Ekkor egy bárból távozó csapat ittas férfi keríti be őket. Itt jön rá Bella, hogy veszélyes helyzetekben képes hallani Edward hangját. Ez ad neki elég erőt ahhoz, hogy kimenekítse onnan magukat. Jacobbal pedig barátságuk egyre jobban elmélyül, a fiú tanítja meg motorozni is. Amikor Bellát megtámadja Laurent, a vámpír, a lányt megmenti egy csapat vérfarkas. A lány idővel rájön hogy Jacob más, mint a többi farkas. Azonban mindeközben Victoria rá vadászik, mert az ő halálával akarja megbosszulni James halálát. Bella továbbra is vonzza a bajt, egyszer majdnem vízbe fullad, és sziklamászás közben is lezuhan, de Jacob mindig megmentette. Alice látomásában csak a szikláról lezuhanást látja, így értesül tévesen Rosalietól Edward, Bella öngyilkosságáról. Ezután keresi meg Edward a Volturikat, és kéri meg őket hogy végezzenek vele. Miután Alice visszatér Forksba, Bellával egyből Edward után sietnek hogy megállítsák. Még éppen időben érkeznek, de a Volturik megígértetik velük, hogy átalakítják Bellát. Amennyiben nem teszik meg, megölik Bellát. A hazaúton Edward elmondja Bellának, hogy még mindig szereti és csak Bella biztonságát tartotta szem előtt, mikor elment. Bocsánatot kér meggondolatlan akciójáért, a lány természetesen azonnal megbocsájt neki. Bella továbbra is vámpír akar lenni, és így veszi rá Cullenéket, hogy szavazzanak az átváltoztatásáról. Edward és Rosalie az egyetlen, aki nem helyesli ezt, de később Edward megadja magát, átváltoztatja Bellát, ha előtte hozzámegy feleségül.
 
Folytatódik Edward és Bella nem mindennapi kapcsolata. Edward elmondja Bellának, hogy ódzkodik Bella átalakításától, mert szerinte a vámpírok lelketlen lények, akiknek nincs helye a mennyországban. Bella, akinek a véleményét a házasságról a szülei korai válása nagyban befolyásolta, elfogadja Edward házassági ajánlatát, azzal a feltétellel, hogy míg Bella még ember, Edward lefekszik vele, és csak utána változtatja vámpírrá. Edward először még tiltakozik, mert fél, hogy a pillanat hevében elveszti a fejét, és esetleg árt Bellának. De mivel látja, hogy ez mennyire fontos neki, megígéri, hogy megpróbálja. Rájönnek, hogy Victoria vámpírokból sereget épít, hogy majd velük bosszulja meg társa, James halálát. Hogy sikeresen lépjenek fel az új veszéllyel szemben, megújítják a szövetséget Cullenék és a vérfarkasok, mégpedig Sam Uley-val és Jacob Black-kel, aki belemegy, noha nem kedveli Edwardot, mivel szerelmes Bellába. Bella mindig is csak barátként tekintett rá, de az eljegyzése után veszi észre, hogy Jacob többet érez iránta, mint egy barát iránt. Edward elfogadja Bella és Jacob barátságát, és sikeresen végez Victoriával is. A harc után döntenek Bellával, el kell mondani Bella apjának az eljegyzést.
 

Bella feleségül megy Edwardhoz. A mézesheteiket az Esme szigeten töltik, amit még Esme kapott ajándékba férjétől. A nászéjszaka konfliktushoz vezet, mivel Edward attól fél hogy valahogy, akaratlanul árt Bellának, de Bella biztosítja róla, hogy óvatos és kéri hogy folytassák. Edward belemegy, de megesküszik hogy ezek után addig nem lesz együtt Bellával, amíg ember. Néhány nappal később Bella nagyon rosszul van, és arra gyanakszik, hogy terhes. Edward rettentően ideges lesz, és hazarohan Bellával hogy Carlisle megvizsgálhassa. A félelme beigazolódik, Carlisle megállapítja, hogy Bella Edward gyerekével terhes. Edward eszét veszti az aggodalomtól, mivel a gyorsan növekvő magzat nagyon károsítja Bella egészségét. Megpróbálja abortuszra rábeszélni, hogy védje az egészségét, de Bella kötődik a gyerekéhez és ragaszkodik a szüléshez. Edward azután kezdi szeretni a babát, miután meghallja annak gondolatait, és rájön hogy egyáltalán nem akar ártani Bellának és ugyanúgy szereti az édesanyját, ahogy Bella őt. Bella majdnem belehal a szülésbe, de Edward beadja neki a mérget és kislányukat is megmenti. Megkezdődik Bella fájdalmas átalakulása. Renesmee születése után Irina téves híre miatt megérkeznek a Volturik, hogy az állítólagos halhatatlan gyermekkel végezzenek. Edward és Bella a Cullenék segítségével együtt bizonyítják be, hogy Renesmee teljesen ártalmatlan. Távozásuk után Bella és Edward békében folytathatják az életüket lányukkal.

 

Kristen Stewart

 

Teljes neve Kristen Jaymes Stewart.1990.április 9-én született Los Angelesben. 168 cm magas. Haja színe eredetileg szőke volt, de most fekete. Szeme színe zöld. Kris-nek szokták becézni.

Családja:

Apja:John Stewart aki menedzser

Anja: ? aki forgatókönyvíró

Párja: jelenleg Michael Angarano-val jár aki szintén színész

Hobbija: Szeret szörfözni és zenét halgatni.

Filmjei:

Év

Cím

Eredeti Cím

Szerepe

 

2009

 

Újhold

 

The Twilight Saga: New Moon

 

Bella  Swan

 

2009

 

Kalandpark

 

Adventureland

 

Em Lewin

 

2008

 

Alkonyat

 

Twilight

 

Bella Swan

2008

Hipervándor

Jumper

Sophie

 

2008

 

?

 

 

What Just Happened?

 

Zoe

 

2007

 

A nők hálójában

 

In the Land of Women

 

Lucy Hardwicke

 

2007

 

A hírnök

 

The Messengers

 

Jess

 

2007

 

Út a vadonba

 

Into the Wild

 

Tracy

 

 

2007

 

?

 

The Cake Eaters

 

Georgia

 

2005

 

Kegyetlen faj

 

Fierce People

 

Maya

 

2005

 

Zathura- Az űrfogócska

 

Zathura: A Space Adventure

 

Lisa

 

2004

 

Áramlat

Undertow

 

Lila

 

2004

 

Beszélj!

  Speak  

Melinda Sordino

 

2004

 


Kapd el a kölyköt!

 

 

Catch That Kid

 

Maddy

 

2003

 

Jéghideg otthon

Cold Creek Manor

Kristen Tilson

2003

?

Mission Without Permission

Maddy Phillips

2002

Pánikszoba

Panic Room

Sarah Altman

2001

Birtokviszony

The Safety of Objects

Sam Jennings

Oldalmenü
Naptár
Szavazás
Ki a kedvenced?
Edward
Alice
Bella
Jacob
Egyéb