Robert Pattinson Edward Cullen

Edward Cullen
Eredetileg Edward Anthony Masen-nak hívták.
1901.június 20-án született. 1918-ban változott vámpírrá. Carlice változtatta át. Edward ekkor spanyolnáthában haldokolt. Ekkor 17 éves volt.
Eredetileg Illinois megyei Chicagoban élt. Apja Edward Masen anya Elizabeth Mansen volt.
Családja
Nevelőszülei: Dr.Carlisle Cullen és Esme Cullen
Fogadtt testvérei: Alice Cullen és Emmett Cullen
Sógora: Jasper Hale
Sógornője: Rosalie Hale
Felesége: Bella Swan
Gyereke: Nessie Cullen
Hobbijai: Jól tud zongorázni és kifinomult a zenei érzéke. Szereti a klasszikusokat, jazzt, progressive metált, alternatív rockot, punk rockot, viszonta countryt utálja. Jobban szereti az ?50-es évek zenéjét, mint a ?60-as évek zenéjét. A ?70-es éveket kifejezetten utálja. Másik nagy szenvedélye a száguldás. Habár ezt a család többi tagja is szereti.
Edwardnak ez ezüst metál Volvo S60R autója van.

Különleges képessége a gondolatolvasás. Mindenkinek olvas a gondolatába kivéve Belláéba.

 

Élettörténete:
Edward találkozik Bella Swannal egy halandó lánnyal akinek nem tud olvasni a gondolataiban, és akinek az illata hihetetlenül vonzotta.Küzd hogy felülkerekedjen az érdeklődésén és vonzalmán, de miután számos alkalommal megmenti a lány életét, feladja a küzdelmet, és teljesen beleszeret.Edward elmondja Bellának az igazat, hogy valójában ki is ő, mennyi idős, habár 17nek néz ki, igazából 1901 júniusában született. Nevelőapja Carlisle változtatta át 1918ban így megakadályozta, hogy meghaljon spanyolnáthában. Carlisletól vette át a szokatlan életfilozófiát ami merőben különbözött más vámpírokétól, miszerint, csak állati vérrel táplálkoznak. Edward állandóan figyelmezteti Bellát, hogy túl veszélyes ha együtt vannak, de a lány szerelmes és teljesen megbízik benne, hogy képes magát féken tartani, épp ezért hasztalan minden szava. Így kerül Bella életveszélyben mivel egy Cullenékkel töltött baseballozás során idegen vámpírok bukkanak fel, amelyek közül egy szadista,nyomkövető James szúrja ki magának és addig nem nyugszik amíg meg nem kapja. A családja segítségével Edward megmenti Bellát, és végeznek Jamesel, de továbbra is az marad a fő kérdés, hogy mennyire biztonságos Bellának Cullenék mellett.
Edward egyre jobban félti Bellát,pláne mikor a születésnapi buliján a lány megvágja az ujját és Jasper, akinek a legnehezebben megy a vegetáriánus lét, megtámadja. Hogy megvédje, egy hirtelen és átgondolatlan ötlettől vezérelve, elhiteti Bellával hogy már nem szereti és tovább költözik a családjával, hátrahagyva az összetört szívű Bellát.Edwardnak nehezen megy az élet Bella nélkül, sokszor lesz letargikus a számára hihetetlenül hosszúnak és értelmetlennek tűnő élet kilátásától. Miután Rosalie tévesen arról értesíti, hogy Bella öngyilkos lett, Edward elutazik Olaszországba egy vámpírtársasághoz, az ún. Volturikhoz.(akik a vámpírok rendőrei) Megkéri őket hogy öljék meg. Miután kiderül hogy az információ téves volt, Alice visszamegy Forksba hogy együtt állítsák meg Edwardot. Még időben utolérik őt,de találkoznak a Volturikkal akik megígértetik velük, hogy Bellát át kell változtatniuk vámpírrá, hogy a jövőben Edward ne akarjon hasonlóakat kérni tőlük. Amennyiben nem teszik meg, végeznek Bellával. A trió megfogadja hogy betartják az ígéretüket, majd visszaindulnak Forksba. Útközben mondja meg Edward Bellának hogy mindig is szerette és csak a biztonságáért tette amit tett, majd a lány bocsánatát kéri. Bella természetesen azonnal megbocsájt, és úgy folytatják a kapcsolatukat, mint Edward elutazása előtt. Bella sikeresen rábeszéli Cullenéket hogy szavazzanak a sorsa felől. Edward és Rosalie kivételével mindenki az átváltoztatása mellett szavaz. De Edward később beleegyezik azzal a feltétellel, hogy átváltoztatja Bellát,de előbb menjen hozzá feleségül.
Bella azzal a feltétellel fogadja el Edward házassági ajánlatát, hogy míg ő halandó, együtt töltenek egy éjszakát,természetesen csak az esküvő után. Edward megérti hogy mennyire fontos ez Bellának, és beleegyezik. Közben Cullenék nyomokra bukkannak, amik elvezetik őket Victoriához. A nő új vámpírokat teremt, hogy sereget hozzon létre belőlük, mivel feltett szándéka hogy megbosszulja James halálát és megöli Bellát. Újonnan kötnek békét Cullenék az őslakos vérfarkasokkal,egészen pontosan Sam Uleyval és Jacob Blackkel. Bár Bella aggódik hogy tartós lesz-e a béke, mivel rájön, hogy Jacobnak, aki akkor is mellette volt mikor Edward elhagyta, sokkal többet jelent mint egy barát. Végül is Edward megöli Victroiát, és ha bár nehezen is, de elfogadja, hogy Bella és Jacob barátok. A harc után tudatosul ismét Bellában, hogy Edward az életében a legfontosabb. Edward felveti, hogy esetleg még esküvő előtt együtt lehetnének,de Bella visszautasítja. Mindent a helyes sorrendben akar csinálni: házasság, Edwarddal együtt lenni, és vámpírrá válni.
Már Edward és Bella férj és feleség. A nászútjukat egy kis szigeten az Isle Esme-n töltik, amit Esme kapott ajándékba Carlisletól. A mézesheteiken esik Bella teherbe, és a hihetetlen gyorsasággal növekvő fél-ember, fél-vámpír magzat nagyon ront Bella egészségén. Edward megpróbálja abortuszra rávenni, hogy mentse az életét. De Bella hajthatatlan, mert nagyon ragaszkodik még meg nem született gyermekéhez, és kitart a szülés mellett. Edward akkor enyhül meg mikor meghallja a gyereke gondolatait, és rájön hogy a baba egyáltalán nem akar ártani Bellának és nagyon szereti őt. Bella a szülés miatt a halálán van, de Edward a kislányukat is sikeresen megmenti, és beadja Bellának a mérget,ami után elkezdődik a fájdalmas átalakulása. Miután egy Irina nevű vámpír tévesen azt hiszi Renesmee-ről hogy vámpírgyerek, a Volturik megérkeznek hogy végezzenek vele és Cullenékkel is. De Bella és Edward a családjuk segítségével bebizonyítják, hogy Renesmee senkire nem jelent veszélyt.Miután a Volturik távoztak Forksból, Bella és Edward végre nyugodtan folytathatták addigi életüket, a lányukkal.
 
Oldalmenü
Naptár
Szavazás
Ki a kedvenced?
Edward
Alice
Bella
Jacob
Egyéb